#notextingwhiledriving .. maakt u zich wel eens schuldig?

//#notextingwhiledriving .. maakt u zich wel eens schuldig?

#notextingwhiledriving .. maakt u zich wel eens schuldig?

Even een whatsapp berichtje lezen of een like op Facebook geven… we maken ons er allemaal wel eens schuldig aan. 89% van de automobilisten zelfs blijkt uit een onderzoek van Interpolis. Voor de overheid is het ook een hot item en Minister Schultz overweegt maatregelen te treffen. Afleiding door telefoongebruik achter het stuur is tegenwoordig een van de belangrijkste ongevals-oorzaken.

Werkgevers anticiperen hierop door bijvoorbeeld hun wagenpark uit te rusten met de #safedrivepod. Safedrivepod is een apparaat ter grootte van een damsteen wat ervoor zorgt dat het scherm van de smartphone volledig geblokkeerd is tijdens het rijden. Naast de hardware levert het Nederlandse bedrijf SafeDrivePod ook een stuk management software waardoor de werkgever of fleetmanager kan toetsen en meten wat het gedrag is van de chauffeur of leaserijder en hem of haar daarop aanspreken en eventueel sancties kan geven.

Bij verzekeraars is er ook veel aandacht voor dit verschijnsel. Interpolis heeft recent een testparcours opgesteld om automobilisten bewust te maken van het gevaar. Voor een verzekeraar werkt een device zoals een SafeDrivePod natuurlijk preventief. Voor mij persoonlijk en ik zie de wereld door een veiligheidsbril, is dit een goede ontwikkeling. Alhoewel ik van mening ben dat er naast #notextingwhiledriving ook meer aandacht moet zijn voor de persoonlijke veiligheid van bestuurder en inzittenden. Dus wat doe je als er onverhoopt toch een aanrijding plaatsvindt en welke middelen heb je standaard aan boord “in case of emergency”?..

Deel dit bericht:

Leave A Comment